Органично етерично масло от мента | Българско чисто масло от мента (Mentha piperita) 10 мл.
Био Етерично масло от лютива мента. 100% биологично сертифицирано масло. Ментовото масло има освежаващ и охлаждащ ефект, благодарение на съдържащия се в него ментол. То стимулира кръвообращението и облекчава мускулното напрежение. При кожата маслото има успокояващо и противовъзпалително действие, като поддържа кожния баланс. В ароматерапията стимулира ума, повишава концентрацията и намалява умората.
СЪСТАВ/ СЪДЪРЖАНИЕ: MENTHA PIPERITA FLOWER/LEAF OIL, ALPHA-TERPINENE, BETA-CARYOPHYLLENE, CARVONE, LIMONENE, LINALOOL, MENTHOL, PINENE, TERPINOLENE, TERPINEOL
Техническа спецификация:
* INCI: Mentha Piperita Flower/Leaf Oil
* CAS номер: 8006-90-4
* EINECS номер: 289-917-9
* Метод на екстракция: Парна дестилация
* Растителна част: Листа и върхове
* Произход: България
* Външен вид: Безцветна до бледозелена течност
* Аромат: Свеж, ментолов, охлаждащ
* Плътност (20°C): 0.900 – 0.920 g/cm³
* Индекс на пречупване (20°C): 1.460 – 1.475
* Разтворимост: Неразтворим във вода; разтворим в алкохол и масла
* Основни компоненти:
– Ментол
– Ментон
– Изоментон
– 1,8-цинеол (евкалиптол)
Алергени – естествени компоненти:
Лимонен (следи)
Линалол (следи)
Препоръчва се тест за чувствителност при локална употреба.
Потенциални ползи от био етерично масло от лютива мента (само за ароматна и козметична употреба):
– Охлаждащо и облекчаващо усещане при мускулни болки и главоболие
– Подпомага дихателната система – при настинки и кашлица
– Стимулира концентрацията и умствената яснота
– Освежава и тонизира кожата
– Използва се в козметиката при мазна и проблемна кожа
Приложение на био етерично масло от лютива мента:
Козметика и грижа за кожата:
– В кремове, лосиони и балсами за охлаждащ ефект
Ароматерапия:
– В дифузер за повишаване на тонуса и свежестта
Домашни продукти:
– В масажно масло за облекчаване на мускулни болки
– В ароматни смеси и пасти за зъби
Начин на употреба на био етерично масло от лютива мента:
* За масаж – от 1 до 5 капки в 20 мл базово растително масло;
* Вана – от 10 до 15 капки;
* Като добавка към готови козметични кремове, лосиони, продукти за коса, се използва не повече от 0,15% (1-5 капки на 100 мл);
* Аромалампа – от 1 до 5 капки масло.
Документи, достъпни при поискване:
+ Анализен сертификат (COA) – безплатно
+ Информационен лист за безопасност (SDS) – безплатно
+ Техническа спецификация (TDS) – по заявка и допълнително заплащане
+ IFRA сертификат – по заявка и допълнително заплащане
+ Сертификат за алергени – по заявка и допълнително заплащане
Начин на съхранение: При температура от 7º C до 25º C на тъмно в плътно затворен съд и недостъпно за деца!
Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, DHL, TNT, FedEx и други.
Начин на плащане: наложен платеж, по банков път, с карта, PayPal
Силно концентриран продукт! Да се спазват стриктно указанията за употреба! Противопоказно за епилептици, бременни и кърмещи жени, деца и хора с индивидуална непоносимост към етеричното масло. Преди употреба направете тест за алергия! При попадане в очите, изплакнете обилно с вода!