Био етерично масло от римска лайка | Българско чисто масло от римска лайка (Anthemis nobilis) 10 мл.
Био етерично масло от римска лайка 100% – сертифицирано органично масло. Известно със своите успокояващи и регенериращи свойства, то е идеално за грижа за чувствителна и раздразнена кожа. Добавете свежест и баланс към ежедневието си с всяка капка!
СЪСТАВ/СЪСТАВКИ: ANTHEMIS NOBILIS FLOWER OIL, CITRONELLOL, GERANIOL, LINALOOL, LIMONENE, BENZALDEHYDE, BETA- CARYOPHYLLENE, PINENE, TERPINEOL
Техническа спецификация:
- INCI: Anthemis Nobilis Flower Oil
- CAS номер: 8002-66-2
- EINECS/ELINCS No: 283-467-5
- Метод на екстракция: Парна дестилация
- Част от растението: Цветове
- Произход: България
- Вид: Прозрачна до бледожълта течност, рядко зелена.
- Аромат: Сладък, плодово-цветен, леко на ябълка
- Плътност (20°C): 0.870 – 0.900 g/cm³
- Индекс на пречупване (20°C): 1.460 – 1.480
- Разтворимост: Неразтворим във вода; разтворим в масла и алкохол
-
Основни компоненти:
- Изовалерианова киселина
- Ангеликова киселина
- Бизаболол
- Феландрен
- Камфор
Алергени – естествени съставки:
Лимонен
Линалол
Бензилов алкохол
Препоръчва се тест за чувствителност при локално приложение.
Потенциални ползи от био етерично масло от римска лайка (само за ароматична и козметична употреба):
– Успокояващ и релаксиращ ефект върху ума и тялото
– Облекчава кожни раздразнения, екземи и акне
– Противовъзпалително и антисептично действие
– Подпомага регенерацията на кожата и заздравяването на рани
– Намалява менструалните болки и спазми
– Подпомага добрия сън и намалява стреса
Приложение на био етерично масло от римска лайка:
Ароматерапия:
– В дифузер за релаксация и успокоение
– Вани за релаксиращ ефект
Козметика и грижа за кожата:
– В кремове и серуми за чувствителна и раздразнена кожа
– В продукти за възстановяване и регенерация
Домашни продукти:
– В ароматни смеси за спокойна и релаксираща атмосфера
– В масажно масло при мускулни спазми и менструални болки
Начин на употреба на био етерично масло от римска лайка:
* За масаж – от 1 до 5 капки в 20 мл базово растително масло;
* Вана – от 10 до 15 капки;
* Като добавка към готови козметични кремове, лосиони, продукти за коса, не повече от 0,15% (1-5 капки на 100 мл);
* Арома лампа – от 1 до 5 капки масло.
Налични документи при поискване:
+ Анализен сертификат (COA) – безплатно
+ Информационен лист за безопасност (SDS) – безплатно
+ Техническа спецификация (TDS) – при поискване и допълнително заплащане
+ IFRA сертификат – при поискване и допълнително заплащаmе
+ Алергенен сертификат – при поискване и допълнително заплащане
Начин на съхранение: При температура от 7o C до 25o C на тъмно в плътно затворен съд и на недостъпно за деца място!
Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, DHL, TNT, FedEx и други.
Плащане: наложен платеж, банков превод, карта, PayPal
Силно концентриран продукт! Стриктно спазвайте указанията за употреба! Противопоказно за епилептици, бременни и кърмачки, деца и хора с индивидуална непоносимост към етерично масло. Преди употреба направете тест за алергия! При попадане в очите, изплакнете обилно с вода!